10 טיפים לבחירת תמונות לאלבום חתונה דיגיטלי מעוצב
החתונה כבר מאחוריכם. כל הצ'קים הופקדו בבנק. הרגליים כבר הפסיקו לכאוב. אולי אפילו הספקתם לקפוץ לירח הדבש. והנה הגיע רגע האמת - הגיע זמן בחירת התמונות לאלבום החתונה הדיגיטלי שלכם.
אין זה מפתיע שזוגות רבים סוחבים זמן רב את בחירת התמונות לאלבום החתונה שלהם. לפעמים אפילו עד כדי שנה(!) לאחר החתונה. כיום, עם הצילום הדיגיטלי והלחיצה המהירה על כפתור הצילום, מדובר במשימה לא קלה בכלל, יש שיגידו אפילו מסע כומתה, של מעבר על כמות תמונות שיכולה לנוע בין מינימום אלפיים תמונות לאף כפול מכך. לפעמים זה אפילו ברמת צילומים של פריים אחרי פריים - לכו תחליטו באיזו שניה החיוך שלכם היה יפה יותר, או מה לעשות עם התמונה המשפחתית כשבפריים אחד אבא לא מחייך, בשנייה אמא רצינית מדי ובשלישית
האח הקטן מוציא לשון.
אבל אין מה לעשות, אם זה כי ההורים לוחצים, או שסתם בא לכם כבר לסיים עם זה, בסופו של דבר מגיע היום ואתם מתיישבים לעבור על הכמות הבלתי נגמרת של תמונות ולבחור את אלו שיכנסו לאלבום החתונה המעוצב שלכם. האלבום שבעוד חמישים שנה תסתכלו בו עם הנכדים עם ניצוץ נוסטלגיה בעיניים.
אבל רגע - האם אתם יודעים לבחור את התמונות הנכונות לאלבום חתונה דיגיטלי מעוצב?
כאשר ניגשים לעיצוב אלבום חתונה דיגיטלי ישנם פרמטרים רבים שנלקחים בחשבון, ודווקא יופי החיוך אינו אחד מהם. מעצבי האלבומים מוצאים את עצמם לא אחת עומדים חסרי אונים מול בחירת תמונות אשר לא מאפשרות להם לעצב את האלבום בצורה הטובה ביותר שהם יכולים. אין פה בעצם צד להאשים - הזוג לא מודע לכל השיקולים שנכנסים לעיצוב אלבום, והמעצבים צריכים לעבוד עם התמונות שנשלחו אליהם.
אז על מנת שתוכלו לקבל אלבום דיגיטלי מעוצב מושלם, להלן כמה נקודות שיש לקחת בחשבון כאשר בוחרים נכון תמונות לאלבום:
בחרו תמונות גם במאוזן וגם במאונך - על מנת שאפשר יהיה לשחק במרחב העיצובי של הדף עם התמונות בצורה המעניינת ביותר, יש לאפשר למעצב/ת האלבום לקבל תמונות משני הסוגים. תמונות מאוזנות (שוכבות) חיוניות לפריסה מלאה על הדף המעוצב ומשמשות במקרים רבים כרקע למיקום תמונות נוספות. תמונות מאונכות (עומדות) מאפשרות ליצור פריסה מעניינת בשילוב עם תמונות מאוזנות לצידן. נקודה זו פחות קריטית בשלב צילומי הריקודים, אולם חשובה ביותר בשלב הצילומים המקדימים וצילומי המשפחה. הכי חשוב – שימו לב שלא לבחור יותר מדי תמונות מאונכות. אלו תמונות שפחות מסתדרות טוב במרחב העיצובי, וכאשר יש רוב מהן, זה בהחלט מסבך את העניינים.
אל תבחרו טייק אחד אחרי השני - נכון, קשה לכם מאוד לבחור בין תמונה 574 לתמונה 575 לתמונה 576 .השוני היחיד הוא הזווית של הראש, אבל כולן כל כך מושלמות. ואתם בטוחים שזה יכול להיות מהמם לעשות סט של פריים אחרי פריים באלבום. אז זהו - שלא. סט אחד של תמונות עוקבות יכול להיות מהמם, אם ההבדלים ביניהן באמת מינורי מצד אחד (רק הראש זז) ומשמעותי מהצד השני (הזוג רציני ואז צוחק ושטותי באחרון). אבל קחו בחשבון שלא כל סט של תמונות עוקבות הוא באמת מיוחד מספיק, ומומלץ לעשות גג שניים כאלה באלבום חתונה. אחרת זה פשוט גימיק שחוזר על עצמו. אז אם תבחרו 5 סטים של תמונות עוקבות, לא באמת אפשר יהיה לעשות איתם משהו.
מכירים את המשפט "אל תעשי פוזות"? אז כשזה נוגע לאלבום החתונה שלכם, פוזה זאת ממש לא מילה גסה – כמה שיותר הרי זה מבורך. אל תבחרו ארבע תמונות באותה פוזה בדיוק, כשבכל תמונה המצלמה מתרחקת סנטימטר אחד יותר מהגוף שלכם. אלו בדיוק אותן תמונות וקשה מאוד למקם אותן בעיצוב בצורה מוצלחת – מצד אחד אי אפשר לשים אותן בדפים שונים, כי בעיני המתבונן הן יראו כמעט אותה תמונה והוא יחשוב שנעשתה טעות של שימוש באותה תמונה בדפים שונים, ומצד שני גם יש גבול לכמה תמונות כאלה אפשר למקם באותו דף (זוכרים את הסעיף הקודם, על הטייקים אחד אחרי השני?). תבחרו תמונות עם מספיק שוני במצב הגוף שלכם כדי שיהיה מעניין להסתכל על התמונות באלבום ושלא ירגישו שזה אותה תמונה כפול ארבע.
בצילומים המקדימים בדרך כלל הצלמים עושים כמה סשנים של צילום. הכוונה לכמה מקומות פיזיים שמצטלמים בהם, רקעים שונים לתמונות. כאשר אתם באים לבחור את התמונות לאלבום הדיגיטלי שלכם, תדאגו שיהיו כמה תמונות מכל סשן, על מנת שאפשר יהיה להרכיב דף ממנו. לדוגמה, אם הכלה בחרה 10 תמונות על רקע יער כלשהו, ותמונה אחת מההכנות בבית – אי אפשר באמת לשלב בין השניים בצורה שתראה הגיונית. צריך מינימום 3 תמונות (ומתבקש אפילו יותר) מכל סשן של צילום.
תמונות משפחה - אני יודעת, פה זאת נקודת תורפה. צריך לרצות את ההורים. ואי אפשר להפלות, וכו'. אבל באמת, כשזה נוגע לתמונות המשפחתיות הרשמיות - מספיק תמונה אחת עם כל בן משפחה. לא צריך לבחור שלוש תמונות עם האמא, שתי תמונות עם האבא ושלוש תמונות עם אותה האחות. זה עומס מיותר על האלבום. תבחרו את התמונה הכי מוצלחת שלכם עם אותו בן משפחה ותשימו אותה באלבום. יוצאי דופן הן כמובן תמונות מיוחדות, כשעושים פרצופים למצלמה או כדומה.
תמונות הריקודים - כשמצלמים אנשים רוקדים, הם לא מוכנים לזה. ותמיד יש הרבה אנשים ברקע. כשאתם יושבים לבחור את התמונות של הריקודים, תמיד תגדילו את התמונה לכמה שאפשר ותסתכלו על האנשים שמסביבכם. אתם לא רוצים למצוא תמונה בהגדלה על חצי דף, שאתם נראים מושלם, אבל בדיוק מאחורי הכלה רואים את האחות של החתן עם פרצוף מעוות לחלוטין כי היא בדיוק שרה בקולי קולות את מילות השיר האהוב עליה שהדיג'י ניגן.
כשאתם מקבלים את התמונות מהצלם, תמיד תעשו זום ל100% על התמונות שאתם רוצים לבחור לאלבום. כשהן מרוחקות ומוצגות בקטן יחסית הן אולי יראו לכם מושלמות, אבל כשתעשו זום, תגלו בעצם שהן מטושטשות (חסרות זום). זה קריטי כאשר ממקמים את התמונות בגדול באלבום, כי אז משתמשים בהן בגודל האמיתי שלהן. במקרה הטוב - המעצבת אלבומים תבחין בזה ותפסול את התמונה. במקרה הלא טוב - זה יתפספס ותקבלו אלבום עם תמונה מטושטשת.
תחשבו פעמיים, ואפילו שלוש, אם אלו באמת התמונות שאתם רוצים באלבום החתונה שלכם – הרבה פעמים הזוג עושה כל מני "שטויות" במהלך הצילומים. מוציאים לשון, פרצופים מצחיקים. זה בהחלט עושה צחוקים ויכול להיות משעשע להכניס תמונה או שתיים כאלה לאלבום, אבל לפני שאתם בוחרים עשר תמונות כאלה, תעצרו ותחשבו אם אלו באמת התמונות שבעוד עשרים שנה תרצו לראות באלבום שלכם. אולי כן, אולי זה יזכיר לכם איזה כיף היה לכם באותו היום ואילו שטותניקים הייתם (ואולי אתם עדיין). אבל מצד שני, אולי בעוד עשרים שנה כשתסתכלו על האלבום חתונה שלכם תחשבו "אוי, איזה פאדיחות". אז תקדישו כמה דקות מחשבה לפני שאתם בוחרים את התמונות האלה.
כמות התמונות באלבום – הרבה פעמים הזוגות רוצים שיהיו כמה שיותר תמונות באלבום החתונה הדיגיטלי שלהם. אבל חשוב לזכור שיש כמות אידיאלית של תמונות שיכולה להכנס לאלבום והכמות הזאת נקבעת משיקולים טכניים (גודלו של האלבום וכמות הדפים שבו) ומשיקולי עיצוב. מצד אחד, אתם רוצים שאלבום החתונה שלכם לא יהיה עמוס, שהתמונות יהיו גדולות ובולטות, ומצד שני אתם רוצים כמה שיותר. זה פשוט לא הולך ביחד. ככל שתכניסו יותר תמונות לאלבום, כך הוא יהיה עמוס יותר (בדרך כלל דפי הריקודים סופגים את מירב העומס). לכן תמיד כדאי לא לחרוג מכמות התמונות שאומרים לכם לבחור, ובמידה וכן חרגתם, קחו בחשבון שזה יבוא על חשבוןהעומס העיצובי.
זכרו כי אלבום החתונה הוא אלבום שמייצג את היום המאושר בחייכם. אבל הוא רק מייצג. והתמונות שאתם בוחרים צריכות להיות בהתאם. נכון, התמונות שלכם יצאו מהממות. שניכם נראים במיטבכם בתמונות "המקדימות", הכלה מהממת בכל אחת מהתמונות שלה. בריקודים רואים את כל החברים שלכם עושים את הכיף של החיים. אבל כמות התמונות שאפשר להכניס לאלבום החתונה הוא מוגבל (זוכרים את הסעיף הקודם?) ולכן אתם רוצים לבחור את התמונות שהכי מייצגות בשבילכם את היום המדהים הזה. תזכרו שאת שאר התמונות עדיין יש לכם, ואתם יכולים להכין עוד אלבום קטן נלווה, או קולאז' מגניב לתלייה בבית. כאשר בוחרים את התמונות לאלבום צריך לבחור את התמונות שכאשר תסתכלו עליהן בעוד חמש-עשר-עשרים שנה מהיום הן יהדהדו אצלכם את יום החתונה. אם זה תיעוד של רגע מצחיק שהיה, תיעוד של רגע רומנטי ומיוחד בתמונות ה"מקדימות", רגע מרגש מתחת לחופה (לפעמים תמונה של הזוג שצוחק מתחת לחופה הוא תיעוד של רגע מיוחד שהכלה והחתן יזכרו לתמיד). אלו הן התמונות שאתם רוצים באלבום החתונה שלכם. התמונות האלה חשובות יותר מתמונות אחרות שאתם נראים בהן מדהים. אלו הן התמונות שאתם צריכים לבחור ראשונים בתהליך הסינון, ולא לוותר עליהן.
אז מה למדנו היום לגבי בחירת תמונות לאלבום החתונה הדיגיטלי שלכם?
-
בחרו תמונות גם מאוזנות וגם מאונכות על מנת שאפשר יהיה לגוון בבניית עיצוב האלבום.
-
אל תבחרו הרבה תמונות עוקבות שהן "טייק" אחד אחרי השני.
-
בחרו תמונות עם פוזות מגוונות ומעניינות.
-
בחרו מספיק תמונות (3 מינימום) מכל סשן צילומים.
-
בתמונות המשפחה בחרו תמונה אחת עם כל בן משפחה.
-
כאשר אתם בוחרים תמונות ריקודים הסתכלו טוב על כל האנשים שבתמונה שאתם רוצים לבחור וודאו שהם גם יצאו מוצלחים בתמונה.
-
זום %100 לתמונות חשוב ביותר על מנת לראות את האיכות שלהן.
-
השקיעו עוד כמה דקות של מחשבה האם אלו באמת התמונות שאתם רוצים באלבום שלכם, במיוחד בתמונות שבעוד עשרים שנה עלולות להיות מביכות.
-
כמה שפחות תמונות באלבום, כך העיצוב שלו יהיה זורם ונעים יותר. אל תעמיסו על האלבום יותר מדי תמונות.
-
בחרו תמונות שבאמת מייצגות את יום החתונה המדהים שלכם.
עכשיו קדימה - לעבודה !
רוצים להדפיס את הרשימה המלאה והמפורטת? לחצו כאן והורידו קובץ מוכן להדפסה.